Ce este un bean bag (puf)?

Probabil ca ai mai auzit termenul in conversatiile cu prietenii sau pur si simplu ti-a aparut in cautarile online, dar nu te-ai oprit sa cauti exact ce inseamna sau care este istoria acestui cuvant.

Termenul de "bean bag" a apărut pentru prima dată în anii '60 în Statele Unite ale Americii. Acest tip de scaun a fost inventat de trei italieni, care au creat un sac umplut cu perle de polistiren, numit "Sacco". Acesta a fost comercializat în Europa în anul 1968, iar în Statele Unite a fost lansat sub numele de "Sacco" în același an. Inițial, bean bag-urile erau considerate a fi un obiect de mobilier pentru tinerii rebeli, dar în timp au devenit populare și în casele și birourile oamenilor de toate vârstele. In Romania termenul a devenit popular in anii 2000 si este de cele mai multe ori folosit in limba romana ca "puf".

În ultimii ani, pufii au devenit din ce în ce mai populari, în special în rândul tinerilor si copiilor. Acestia sunt folositi în principal pentru relaxare si confort, dar pot fi folositi si ca elemente de design într-o cameră.

Pufii sunt fabricati dintr-un material textil sau din piele, iar interiorul este de obicei umplut cu perle de polistiren sau alte materiale similare. Bean bag-urile sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni si forme, de la cele mai mici pentru copii pâna la cele mai mari pentru adulti.


Totusi, te intrebi de ce sa investesti intr-un puf versus un fotoliu sau canapea?

Avantajul lui principal este forma maleabila si usurinta cu care poate sa fie mutat in orice parte a casei. Iar pufii care sunt confectionati dintr-un material potrivit pentru exterior pot fi scosi si pe terasa, intr-un balcon sau chiar si in gradina.

Alte articole